Natuurexcursie & illustratieworkshop

In samenwerking met natuurgids Carin van IVN Natuureducatie organiseer ik geregeld gecombineerde natuurexcursies en illustratieworkshops. Samen buiten inspiratie op doen en dat op verschillende manieren vertalen naar een illustratie. Ons doel: jou een leuke en inspirerende middag bezorgen. En natuurlijk ga je met je eigen illustratie naar huis!

Snapshots van een workshop in Park Oog in Al, Utrecht

Wat houdt een workshop in?

Natuurexcursie

Tijdens een workshop starten we met een natuurexcursie op locatie. Wij geven onze excursies meestal in Park Oog in Al in Utrecht, maar voor workshops op aanvraag kunnen we ook kijken wat er in uw omgeving te vinden is. Tijdens de excursie vertelt natuurgids Carin van IVN Natuureducatie je van alles over de planten, bomen en bloemen die je onderweg tegenkomt.

Wist jij bijvoorbeeld dat het niet erg is wanneer een plataan zijn bladeren verliest, omdat hij dan energie kan blijven maken met het bladgroen in zijn bast? Of dat je kunt tekenen met het gele sap van de stinkende gouwe?

Onderweg zul je merken dat je op een heel andere manier kijkt naar de natuur om je heen wanneer je er meer over te weten komt. Daarnaast nemen we ook een boel inspiratie mee; bladeren, peulen, noten – alles gaat mee het atelier in om je te inspireren voor je eigen illustratie.

Illustratieworkshop

Tijdens de illustratieworkshop maak je je eigen illustratie met de inspiratie uit de natuur. We werken eigenlijk altijd mixed media: een combinatie van verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan aquarel in combinatie met rietpen en inkt.

Door middel van oefeningen krijg je het materiaal beter onder de knie en kun je het toepassen zoals jij het wilt. Vervolgens is de keus aan jou. Heb je heel veel inspiratie opgedaan en zit je vol met ideeën? Dan mag je helemaal los. Uiteraard sta ik altijd klaar om je op weg te helpen of voorbeelden te geven van hoe je jouw idee kunt uitwerken. Vind je het nog best lastig om zelf iets te bedenken? Dan heb ik een opdracht voor je klaar liggen waarmee je gericht aan de slag kunt.

Locatie

Onze eigen workshops geven we in Park Oog in Al in Utrecht. Het park is misschien niet zo bekend, maar huisvest een heleboel bijzondere bomen, zoals de vleugelnoot, amberboom, de ginkgo en nog vele anderen. De illustratieworkshop vindt plaats in de Domiduif – een mooie atelierruimte die midden in het park ligt.

In Park Oog in Al samen de natuur in

Geplande excursies & workshops

Hou de webshop in de gaten voor nieuwe workshopdata.

Illustratieworkshop met aquarel en rietpen

Workshops op maat

Lijkt het je leuk om een natuurexcursie & illustratieworkshop te organiseren als bijvoorbeeld familie- of bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest? Wij denken graag met je mee over het organiseren van een workshop op maat. Dit kan op onze eigen locaties in Park Oog in Al, maar ook op een locatie van jouw keuze. Wij organiseren graag een excursie en workshop voor je voor maximaal 8 personen.

Wil je meer informatie of wil je graag een offerte ontvangen. Neem dat contact met me op via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@ellenvanderveer.nl. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.